Zkrášlete svůj byt. Pověste na stěnu nový obraz

Zkrášlete svůj byt. Pověste na stěnu nový obraz

Také chcete, abyste se ve svém domově cítila příjemně? Potom nezapomínejte na to nejdůležitější, čímž jsou četné dekorace. Mezi ty rozhodně patří i obrazy na plátně. Podívejte se s námi na to, jak a podle čeho vybrat ty pravé. Takové, které interiér vašeho bytu dokonale zkrášlí.

Nebojte se velikosti

Pokud je stěna v místnosti celkem velká, buďte si jista, že menší obraz by se na ní doslova ztrácel a výsledné zkrášlení by nesplnilo svůj účel. Proto se nebojte větších varianty. Ty můžete volit nejenom jako jeden celek, ale můžete zvolit i vícedílné obrazy. Řešení, které se skládá z několika dílů, umístěných vedle sebe. Dohromady vznikne jednotný, zajímavý motiv. Výběr je celkem velký a aktuálně dominují varianty:

  • 3 dílné
  • 5 dílné
  • 7 dílné

Zkrášlete svůj byt. Pověste na stěnu nový obraz

Motiv zvolte podle vašeho vkusu

Otázka konkrétního motivu je celkem důležité. Zde je vhodné zaměřit se hlavně na váš vkus. Dá se očekávat, že ten měl hlavní roli při výběru vybavení bytu, a tak i u obrazu bude velká jistota, že bude vše korespondovat s celkovým nádechem interiéru. Máme-li se podívat na nejoblíbenější motivy, tak stále velmi láká příroda a krajiny. V moderních interiérech se zase dostává do popředí abstrakce. Kombinace neurčitosti a mnoha barev vypadá více než zajímavě.

Zkrášlete svůj byt. Pověste na stěnu nový obraz

Jak je to s rámem?

Můžete se vydat dvěma cestami. První je spojena s tím, že na rám zcela zapomenete. Je mnoho obrazů, které i bez rámu vypadají velmi dobře a zajímavě. Hlavně ve spojení s již zmíněnou abstrakcí. Tyto obrazy jenom potvrzují, že rám už dávno není nutností.

Pokud chcete být věrna klasice, a rám na obrazu mít, je dobré ho vybrat samostatně. Tak, aby se hodil jak k obrazu, tak k vašemu interiéru. Při jeho volbě doporučíme zohlednit to, zda chcete klást důraz spíše na jednoduchost, nebo detailní propracovanost. Obě cesty mají něco do sebe, a mají své klady, i své zápory.