Hledáte kvalitní olej? Toto jsou tipy na ty nejlepší

Hledáte kvalitní olej? Toto jsou tipy na ty nejlepší

Hledáte kvalitní olej? Toto jsou tipy na ty nejlepší

Záleží vám na své zdraví? Potom jistě víte, že se neobejdete bez správné a vyvážené stravy. Pokud je něco, co by měla stoprocentně obsahovat, tak to jsou oleje. Rozhodně ne ty nekvalitní. Naopak. Základem zdravého životního stylu je kvalitní olej. Jaké jsou naše tipy?

Olej z oregana

Oregano jistě velmi dobře znáte, jelikož se používá jako koření. Nejde však o jediný účel jeho využití. Důvodem, prč ho zařadit do stravy, je i jistota, že podpoří vaše zdraví. Jak konkrétně? Stačí říci, že je oreganový olej na plísně a kvasinky tím nejlepším pomocníkem. Pokud vás tyto problémy trápí, nebo chcete zajistit dobrou prevenci, rozhodně po tomto oleji sáhněte. Pro tyto své účinky je považován za přírodní antibiotikum. Dále je považován i za přírodní a velmi silný antioxidant.

Hledáte kvalitní olej? Toto jsou tipy na ty nejlepší

Žraločí olej

Nemusí se vždy jednat jenom o oleje, které jsou vyrobeny z rostlin. I ty pocházející z živočišné říše jsou skvělou možností, jak se dá podpořit vaše zdraví. Naším tipem je nejkvalitnější olej ze žraločích jater, který v tomto segmentu patří k tomu nejlepšímu. Abyste ho mohla využít skutečně naplno, je distribuován ve formě tablet. To znamená, že ho nemusíte přidávat do jídla. Jenom si každý den vezmete tabletu a zajistíte potřený přísun všech důležitých látek. Jaké to jsou? Primárně se jedná o:

  • Alkylglyceroly
  • Squalamin
  • Skvalen
  • Omega-3

Hledáte kvalitní olej? Toto jsou tipy na ty nejlepší

Olivový olej

Na závěr jsme si nechali jasnou klasiku, kterou jistě zná každá z vás. Ten doporučujeme mít v kuchyni stále při ruce. Pozor však na jeho kvalitu. Ta se může výrazně lišit. Nejlepší volbou je ten lisovaný za studena, označovaný jako extra panenský. A jaké je jeho použití? Tepelná úprava mu škodí. Proto ho požijte třeba na dochucení salátů, těstovin nebo rizota, či si s ním pokapejte některý z chutných italských sýrů. Využijete jeho pozitiva a naplno oceníte i jeho dokonalou chuť.