Tiskněte levně. Jak na to?

Tiskněte levně. Jak na to?

Tiskněte levně. Jak na to?

Máte doma tiskárnu, na které pravidelně tisknete třeba věci související se studiem, se svou prací, stejně jako na ní tisknete třeba i rodinné fotografie? Je jasné, že v daném případě budete chtít tisknout co možná nejlevněji. Jak se toho dá dosáhnout? Držte se našich tipů.

Tiskněte levně. Jak na to?

Náplně kupujte co nejlevnější

Na to, kolik daný tisk stojí, má samozřejmě z velké části vliv náplň, kterou v tiskárně používány. Jakmile dojde, doporučujeme koupit levné tonery. Tedy za cenu, která je na trhu tou nejnižší, která existuje. Lišit se může až o desítky procent a právě toto je hodnota spojená s tím, kolik můžete ušetřit, nebo naopak platit navíc. A jak nejnižší cenu zajistit?

  • Nakupujte na internetu
  • Porovnávejte ceny
  • Kupujte ve slevových akcích

Nejsou to jenom originály

Jakmile jste si našla náplň, která je za nejlepší cenu, je dobré podívat se ještě na to, zda se jedná o originál. Takovým příkladem jsou kvalitní tonery Brother, které jsou vyráběné v továrnách této firmy a nechybí na nich ani tato značka. A stejné je to i u ostatních známých výrobců. Kromě originálů však existují i tonery alternativní. Pocházejí od různých dalších výrobců a unikátem je, že jejich ceny mohou být i o několik desítek procent nižší.

Tiskněte levně. Jak na to?

Nezapomeňte ani na levný papír

Nejsou to jenom náplně, které vám pomohou ušetřit. Kromě nich má podíl na možnosti levného tisku také samotný papír, který používáte. Zde nezapomeňte přihlédnout ke stejnému porovnání cen, jako je tomu v případě náplní. Pokud tisknete jenom obyčejné dokumenty do školy nebo do práce, plně stačí ten nejobyčejnější papír na trhu. Pokud tisknete fotografie, měl by to samozřejmě být fotopapír, u kterého si doporučujeme porovnat ceny, jelikož i zde mohou být na jedné fotografii až korunové rozdíly. Pokud plánujete naplnit celé rodinné fotoalbum, už mluvíme v podstatě o stokorunách.