Proč se může objevit dětská kolika?

Proč se může objevit dětská kolika?

Čekáte děťátko? Je dobré vědět, že po jeho narození váš čekají nejenom chvíle příjemné, ale mi chvíle opačné. Mohou souviset hlavně se zdravotními problémy, které jsou pro novorozence a batolata zcela běžné. Mezi jednu věc patří i obávaná dětská kolika. Ta může mít hned několik důvodů. A společně s námi se budete moci podívat na to, které důvody lze označit jako ty hlavní.

Proč se může objevit dětská kolika?

Špatná strava

To je jeden z nejčastějších důvodů, které mohou koliku způsobovat. Není to nic neobvyklého, jelikož když se špatně najíte vy jako dospělá, také to nezůstane bez následků. Může vás břicho bolet třeba i několik hodin. A u dětí je to samozřejmě podobné, a tak je třeba dávat si pozor, co jí. Jinak hrozí, že se objeví problémy, jako:
• Křeče
• Bolesti bříška
• Průjmy

Nefungující dětský organismus

Podle posledních průzkumů není ani toto nic výjimečného. A to jak u novorozenců, tak i u batolat. Hlavním problémem je dočasná intolerance laktózy. Tedy komplikace založená na tom, že dětský organismus danou laktózu ještě nezvládne správně trávit, což může způsobovat právě ony bolesti. Naštěstí pomoc je celkem snadná, a to speciální enzym, díky kterému se v dětském těle nahradí přirození procesy a tato látka komplikace způsobena nebude. S přibývajícím věkem problémy odezní zcela.

Proč se může objevit dětská kolika?
Psychika dítěte

Ano, i toto může být důvodem koliky. Hlavním důvodem bývá to, že dítě je až příliš fixované na jednoho z rodičů – nejčastěji tedy na vás, jako na matku. Je to dáno hlavně tím, že jste mu byla vždy stále na blízku. Jakmile se jenom trochu vzdálíte, může na to dítě velmi špatně reagovat. Důsledkem mohou být v některých případech i bolestivé koliky. Proto nezapomínejte na to, že výchova a mateřská láska by měla mít vždy své meze a měla by být spojena s rozumem. Toho se držte a dá se očekávat, že tento důvod se vás stoprocentně týkat nebude.