Potřebujete nový toner? Uvidíte, že jeho výběr je hračkou

Potřebujete nový toner?

Potřebujete nový toner? Uvidíte, že jeho výběr je hračkou

Když tiskárna hlásí, že dochází náplň, je nejvyšší čas začít shánět novou. Málokterá z vás chce dojít do stavu, že bude nutné něco skutečně důležitého vytisknout, ale barva už nebude. Společně se podíváme na to, jak vybrat nový toner – tedy náplň do laserové tiskárny.

Potřebujete nový toner?
Jaký je správný typ?

Vše se odvíjí od toho, jakou máte tiskárnu. Zde nerozhoduje jenom to, od jakého je výrobce, ale rozhoduje i její přesné označení. Když chcete pořídit tonery, které jsou určené pro ni, je nutné ho zjistit. Kde ho můžete najít? Jsou tři místa, kde bude stoprocentně uvedený:
• Faktura od prodejce
• Čelní strana
• Spodní štítek

Alternativní možností je vyndat samotný toner a podívat se na jeho označení. Potom v obchodě budete poptávat právě tento.

Originalita, nebo alternativa?

Jakmile víte správný typ, je před vámi otázka číslo dvě. A ta je spojena s tím, zda si koupíte toner originální, nebo alternativní. Když půjdete cestou první, je možné si vybrat tonery Samsung, které budou označené logem tímto výrobce, budou pocházet z jeho továren a budou také celkem drahé. Proto mnoho lidí volí cestu druhou. Náplně alternativní, které vyrábějí různé jiné firmy, a to s podstatně nižší cenou. Kvalita běžného tisku však bývá srovnatelná.

Potřebujete nový toner?
Jaké množství náplně?

Tonery jsou unikátní tím, že jako náplň je používán speciální jemný prášek, pomocí kterého se tiskne. Jak zvolit správnou velikost? Roli hraje hlavně to, jak často tisknete a jak výhodně chcete tisknout. Pokud je tiskárna v provozu celkem pravidelně, a vy chcete ušetřit, doporučíme zvolit náplň s co největším obsahem. Ten je uváděný poměrně jednoduše. U každé náplně najdete informaci o tom, kolik standardizovaných stránek o velikosti A4 s ním vytisknete. Tento údaj si porovnejte a zvolte takové řešení, které bude nejvyšší. Pro orientaci musíme říci, že to mohou být i tisíce jednotlivých stránek.